Studia MBA - nowy rok akademicki na UŁ

Studia MBA realizowane są na Wydziale Zarządzania UŁ (fot. Maciej Andrzejewski, UŁ)

Studia MBA - nowy rok akademicki na UŁ

Co dzień przekonujemy się, że być dobrym współcześnie znaczy być coraz lepszym. Każdego dnia na naszych oczach poprzeczka wymagań w biznesie podnosi się coraz to wyżej i wyżej. Skąd czerpać wciąż lepsze pomysły w odpowiedzi na bezlitosną presję rynku? Jak nieustannie podnosić jakość produktów i usług? Jaką przyjąć strategię rozwoju? Ten dodatkowy, jednak absolutnie niezbędny pakiet wiedzy, to nowoczesna i praktyczna wiedza rynkowa spod znaku MBA – mapa poruszania się menedżera po świecie współczesnego biznesu.

Dlaczego studia MBA?

Warto sięgnąć po MBA, gdyż w globalnym środowisku biznesowym należy mówić wspólnym językiem i opierać się na jednym światowym standardzie wiedzy. Tylko MBA daje nieporównywalny z jakimkolwiek innym specjalistycznym szkoleniem prestiż i wiarygodność w oczach pracodawców i kontrahentów zagranicznych. Dziś MBA to nie luksus, a raczej powszechnie uznawany i wręcz wymagany standard w globalnym biznesie. Polsko-Amerykańskie Centrum Zarządzania od ponad 20 lat dostarcza wiedzę i praktycznie umiejętności niezbędne liderom nowoczesnej gospodarki.

Realizowany we współpracy z College of Business, Minot State University (USA) Program daje możliwość nauki poprzez pracę zespołową, analizę międzynarodowych studiów przypadku oraz praktyczne ćwiczenia. Łączy solidną profesjonalną wiedzę z najnowszą praktyką zarządzania przedsiębiorstwami, w tym z dotychczasowymi doświadczeniami i kompetencjami uczestników.

W praktyce jest szansą na zdobycie kwalifikacji niezbędnych liderom nowoczesnej gospodarki, takich jak: właściwa interpretacja roli przywództwa w kontekście zarządzania strategicznego; znajomość i zrozumienie złożonych relacji organizacji z jej interesariuszami, w tym właściwej interpretacji związanych z nimi szans i zagrożeń dla zapewnienia trwałego rozwoju jednostki; umiejętności holistycznego spojrzenia na otaczającą rzeczywistość oraz analizy, syntezy i rozwiązywania złożonych problemów biznesowych.

PAM Center UŁ

Wykładowcy PAM Center to zespół doświadczonych trenerów posiadających polskie
i zagraniczne certyfikaty, specjalistów i praktyków biznesu. Międzynarodowe
i interdyscyplinarne podejście gwarantuje zrozumienie globalnego kontekstu działalności przedsiębiorstw i możliwość wykorzystania rozwiązań biznesowych, których skuteczność potwierdza doświadczenie firm na całym świecie.

Dotychczas w Programie MBA, realizowanym przez PAM Center wzięło udział ponad 400 menedżerów, reprezentujących wiele polskich i międzynarodowych firm. Inauguracja kolejnej edycji Polsko-Amerykańskiego Programu Studiów MBA odbędzie się 5 października 2018 na Wydziale Zarządzania UŁ.

Grupę nowych studentów MBA tworzy około 20 menedżerów z różnych branż i z różnym doświadczeniem zawodowym, którzy są gotowi skonfrontować posiadaną wiedzę i umiejętności z najnowszymi trendami zarządzania. Trzymamy kciuki za 1,5 roku wytężonej pracy!

Uniwersytet Łódzki to największa uczelnia badawcza w centralnej Polsce. Jej misją jest kształcenie wysokiej klasy naukowców i specjalistów w wielu dziedzinach humanistyki i nauk ścisłych. Współpracuje z biznesem, zarówno na poziomie kadrowym, zapewniając wykwalifikowanych pracowników, jak i naukowym, oferując swoje know-how przedsiębiorstwom z różnych gałęzi gospodarki. Uniwersytet Łódzki jest uczelnią otwartą na świat – wciąż rośnie liczba studiujących tutaj obcokrajowców, a polscy studenci poznają Europę, Azję, czy wyjeżdżają za Ocean. Uniwersytet jest częścią Łodzi, działa wspólnie z łodzianami i dla łodzian, angażując się w wiele projektów społeczno-kulturalnych.

Zobacz nasze projekty naukowe na https://www.facebook.com/groups/dobranauka/

materiał źrodłowy: dr Anna Sibińska, dyrektor PAM Center UŁ
redakcja: Centrum Promocji UŁ

Wydarzenia na UŁ 18 - 24.10

Symulacja akcji antyterrorystów, konferencja o starości, Festiwal Kamera Akcja, umowa z PwC czy badania archeologiczne przy al. Anstadta - kolejne dni na UŁ będą pełne ciekawych wydarzeń. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami.
Co Gestapo i UB robili przy Anstadta? - badania UŁ

Wywiady z żyjącymi  świadkami oraz prace wykopaliskowe - to część projektu „Dawna siedziba Gestapo i Wojewódzkiego Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego przy al. Anstadta w Łodzi. Interdyscyplinarne badania miejsca”. Mroczną przeszłość łódzkiego budynku zbadają archeolodzy i etnolodzy z Uniwersytetu Łódzkiego. We wtorek 23 października 2018 r., w siedzibie ŁSSE (Tymienieckiego 22G), podpisane zostanie porozumienie między Uczelnią oraz Instytutem Pamięci Narodowej i Łódzką Specjalną Strefą Ekonomiczną.
UŁ i PwC - początek współpracy

22 października (poniedziałek) zainaugurowana zostanie współpraca Uniwersytetu Łódzkiego z firmą PwC – światowym gigantem doradztwa strategicznego. Umowę ramową podpiszą prof. zw. dr hab. Antoni Różalski, Rektor Uniwersytetu Łódzkiego oraz Adam Krasoń, Prezes Zarządu PwC Polska. Konferencja prasowa, podczas której podpisana zostanie umowa, rozpocznie się o godz. 14:30 w rektoracie Uniwersytetu Łódzkiego przy ul. Narutowicza 68.
Starość - jak ją oswoić? Konferencja na EkSoc

Kiedy zaczyna się starość? Jak zapobiegać i unikać różnego rodzaju zagrożeniom, które napotkać możemy będąc seniorem? Jak chronić swoje prawa w podeszłym wieku? Między innymi o takich sprawach będą rozmawiać naukowcy z Uniwersytetu Łódzkiego i innych polskich uczelni wyższych podczas konferencji 24 października.